Ν. Παππάς: Κάθε μέρα θα ζητάμε να έρθει στο φως η αλληλογραφία Αγοραστού – Καραμανλή για τα αντιπλημμυρικά

«Εκδικητική στάση απέναντι στον λαό της Θεσσαλίας, ο οποίος έκανε άλλες επιλογές στις εκλογές» και «νοοτροπίες μαυρογιαλουρισμού» αποδίδει ο Νίκος Παππάς στον Κώστα Αγοραστό, με αφορμή δημοσιεύματα και καταγγελίες (και του Δ. Κουρέτα, νέου περιφερειάρχη Θεσσαλίας) που θέλουν τον απερχόμενο περιφερειάρχη να έχει αναστείλει την εκτέλεση αντιπλημμυρικών έργων σε περιοχή της Καρδίτσας.

Όπως τόνισε, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, μιλώντας Στο Κόκκινο και στη δημοσιογράφο Κατερίνα Ακριβοπούλου, «πριν από λίγες μέρες είχαμε την παραδοχή του κ. Αγοραστού ότι έχει ανταλλάξει επιστολές για τα ζητήματα των αντιπλημμυρικών με τον κ. Καραμανλή. Υποσχόμαστε και στους ίδιους και συνολικά στην κυβέρνηση της Ν.Δ. ότι αυτό το πράγμα δεν θα μείνει έτσι. Κάθε μέρα θα επανερχόμαστε για να έρθουν στο φως αυτές οι επιστολές. Για να δούμε τι έγινε και τι δεν έγινε, ποιοι έδρασαν και ποιοι όχι, ποιοι δεν έκαναν ό,τι έπρεπε να κάνουν και έφτασε η Θεσσαλία σε αυτό το δράμα».

Με αφορμή την πρόσφατη παραδοχή Παπαθανάση για την απένταξη αντιπλημμυρικών έργων από το Ταμείο Ανάκαμψης, ο Νίκος Παππάς είπε πως «ο κ. Παπαθανάσης είπε ότι (τα έργα) θα ενταχθούν σε άλλα χρηματοδοτικά προγράμματα, διότι δεν χωρούν στο χρονοδιάγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης. Πότε μάθανε ότι δεν χωρούν στο χρονοδιάγραμμα; Ρωτάμε και πάλι για τη νέα ένταξη. Που και με ποιο χρονοδιάγραμμα θα ενταχθούν;».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το χρονοδιάγραμμα που τέθηκε στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επεσήμανε ότι «το χρονοδιάγραμμα βάζει “το άλογο μπροστά από το κάρο” και το κόμμα ξεκινά με τα προβλήματα της κοινωνίας. Τα εντοπίζει και οργανώνει τις δυνάμεις του ώστε να αναδιαταχθεί και να αναπτύξει την πολιτική του και την αλληλεπίδρασή του με τις ζωντανές κοινωνικές δυνάμεις πάνω σε αυτά τα προβλήματα».

Όπως εξήγησε: «Τα περιφερειακά συνέδρια, όταν έχεις για παράδειγμα μια περιφέρεια, την Ανατολική Μακεδονία – Θράκη και ειδικότερα τον Έβρο που έχει ζήσει μια τεράστια κλιματική κατάρρευση, την Θεσσαλία με τις πλημμύρες ή και τη Ρόδο, είναι συνέδρια τα οποία δεν θα ομφαλοσκοπούν προς το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, είναι συνέδρια αλληλεπίδρασης με την κοινωνία, κινητοποίησης ζωντανών δυνάμεων, οικοδόμησης μετώπων για να αντιμετωπιστούν αυτές οι βαθιές κρίσεις. Η πρωτοβουλία για την οποία έχει δεσμευτεί ότι αναλαμβάνει ο ίδιος ο πρόεδρος, να τρέξει δηλαδή ανά την Ελλάδα για την προάσπιση της πρώτης κατοικίας και της νεανικής στέγης, όπου έχουμε φοιτητές να αναζητούν στέγη ενώ τα ενοίκια έχουν εκτοξευτεί και έχουμε έξοδα στέγης στο 30 – 40% του εισοδήματος, μπορεί να δώσει σήμα απάντησης του κόμματος στα μεγάλα προβλήματα».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί